Akcije u 2017. godini
 


JANUAR

- Prvih dana Nove 2017. godine našli smo se u Prihvatilištu za stara i odrasla lica, i korisnicima odneli preko potrebnu garderobu i obuću

- Seniorskoj ekipi RK Partizan omogućili smo sedmodnevne pripreme u Vrnjačkoj Banji, pred početak drugog dela sezone. Za vreme priprema, rukometaši su još jednom pokazali svoj zdrav duh i humanost odigravši humanitarnu utakmicu za pomoć Katarini Crnoglavac (7) kojoj je preko potreban novac za tretman matičnim ćelijama u Ukrajini, u borbi sa cerebralnom paralizom.

- Ranko Smiljanić iz Debeljače nam se obratio ličnim zahtevom zajednokratnu pomoć u hrani i garderobi za decu. Porodica Smiljanić broji 6 članova, od kojih su četiri kćerke. Uspeli smo da im obezbedimo ulje, brašno, šećer, pirinač, dečju garderobu i igračke.

 

FEBRUAR

Dodeljuje se donacija porodici Tatjani Bošković iz Obrenovca,

Braće Joksića 6A i to:Dečja garderoba (polovna) 2 kese, Šampon 1/2l-1 kom, Prašak za veš 3kg-1 kom, Dečje igračke 1 kesa 


MART

Dodeljuje se donacija Ženskom centru „Milica“ iz Vrnjačke Banje,  i to: Fotelje 8 kom

S obzirom na dugu saradnju Fondacije „Solidarnost Srbije“ i Zadužbine „Lazara Stojadinovića, višeg kontrolora pošte i telegrafa i žene Anke“ iz Vrnjačke Banje, kao i uvid u napore zaposlenih u Zadužbini da se održi rad ove Zadužbine, upravitelj Fondacije doneo je Odluku o donaciji 16 single kreveta i 16 dušeka za te krevete, u znak podrške kolektivu i pomoći u unapređenju poslovanja.

Milošu Krstiću iz Vrnjačke Banje poklonili smo 4 polovne fotelje.

Porodica Krstić je izbegla 1999. godine sa Kosova i sve do početka ove godine, živeli su kao podstanari. Porodica broji 6 članova, jedina ćerka se od rođenja nosi sa cerebralnom paralizom, a Miloš je jedini zaposlen u porodici.

Korisnicima ustanove Gerontološki centar Beograd poklonoli smo 15 ulaznica za koncert Branimira Đokića. Imajući u vidu da je veliki broj ovih naših starijih sugrađana godinama „svedočio“ razvoju karijere g-dina Đokića, kao i da su njegovi poštovaoci, sa velikom radošću smo ih iznenadili ovom idejom.

Fondu Humano srce Šapca, dugogodišnjim saradnicima i dokazanim humanistima, poklonili smo 6 lampi, 6 fotelja, 4 radna stola, 6 bidea i 5 ormana.


APRIL 

Dodeljuje se donacija Dečijem odeljenju Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici i to plastificirane navlake za dušeke – 20 za velike i 10 za male krevete.



JUN

Sanja Spasović, samohrana majka troje maloletne dece obratila nam se molbom za pomoć njenim sinovima Stefanu i Lazaru. Oni su mali fudbaleri Škole fudbala „Dribling“ i zbog loše materijalne situacije, majka nije u mogućnosti da im plati odlazak na pripreme u Devojački bunar. Mi smo to učinili za njih.

 

JUL

Korisnicama koje su spas i utehu od počinioca nasilja u porodici pronašle u Sigurnoj kući u Rakovici, akcijom zaposlenih u Fondaciji „Solidarnost Srbije“, prikupili smo i poklonili 17 kesa i 2 kutije ženske i dečije garderobe i obuće.

Fondacija ,,Solidarnost Srbije'' je organizovala regionalnu konferencijiu na temu „SOCIJALNI RAD – PROBLEMI I PERSPEKTIVE“  u Bajinoj Bašti od 21-23. jula 2017. godine jer je procenila da bi ovakva konferencija bila od  izuzetne važnosti kako bi se razmenila iskustva, znanja i ideje na regionalnom nivou i koja bi unapredila dosadašnja zalaganja na unapređenju i razvijanju sistema socijalne zaštite u regionu.
Konferenciji su prisustvovale brojne kolege iz Srbije, Crne gore, Republike srpske, Bosne i Hercegovine koje su uzele aktivno učešće na konferenciji i izrazile zadovoljstvo što im je pružena mogućnost da razmene mišljenja, znanja, iskustva, kao i probleme i vizije sa kolegama iz različitih ustanova i organizacija socijalne zaštite iz regiona.


AVGUST

Fondacija „Solidarnost Srbije“ i Klub malog fudbala FON su se sporazumeli da u okviru Kluba malog fudbala pokrenu i Školu malog fudbala , a sve u cilju razvoja i afirmacije malog fudbala i širenja sportskog duha. Za početak saradnje, FSS  je kupila 10 futsal lopti.

Porodični lekar porodice Dragana Popadića iz Nove Varoši nam se obratio molbom za pomoć ovoj petočlanoj porodici, koja živi i izvan ruba egzistencije. Osim što su pogođeni siromaštvom, svi članovi porodice imaju ozbiljne zdravstvene probleme koji zahtevaju svakodnevno lečenje i primenu terapije. Pomogli smo im novčanom donacijom u iznosu od 50.000, 00 dinara.

Fondacija „Solidarnost Srbije“ i Zadužbina „Lazara Stojadinović, višeg kontrolora pošte i telegrafa i žene Anke“ na osnovu Protokola o saradnji organizovale su sportsko edukativni kam za decu bez roditeljskog staranja iz JU Dom „Rada Vranešević“ iz Banja Luke i decu izlečenu od karcinoma iz Udruženja NURDOR iz Beograda u objektu Zadužbine u Vrnjačkoj Banji. U okviru programa kampa deca su se okušala u košarci, fudbalu, plivanju...ali i dosta naučila kroz testove opšte kulture.


SEPTEMBAR

FSS se priključila Udruženju SENIOR iz Beograda u organizaciji  manifestacije “Starost za mladost” koja je održana 02.09.2017. godine na Adi Ciganliji, a koja je imala za cilj podršku mladih pripadnicima trećeg doba..02.09.2017.

 

OKTOBAR

Biblioteci „Vlada Aksentijević“ iz Obrenovca poklonili smo 25 knjiga.

 

Jovanki Srdanović iz Kaluđerice dodelili smo donaciju u vidu pelena i garderobe.

Humanitarnom Udruženju  iz Novog Sada  Just Give Srbija, poklonili smo 35 kesa garderobe i obuće za decu i odrasle za njihovu veliku humanitarnu akciju poklanjanja najugroženijim kategorijama društva putem društvenih mreža.

Ivani Ilinčić ispred Udruženja „POKLANJAM SRCEM“ poklonili smo 7 kesa garderobe za odrasle i decu.

Sanji Eskić iz Jarka dodelili smo još jednom pomoć u garderobi i obući za odrasle.

 

 

 

 


 

   
Fondacija Solidarnost Srbije, Kolarčeva 9, 11000 Beograd Tel/fax:(+381) 11 2645-458; (+381) 11 2644-351
Copyright 2014 Fondacija Solidarnost Srbije & SUBSYS. All rights reserved.