Vizije

 

 

Vizija Fondacije „Solidarnost Srbije“

Tokom skoro pola veka postojanja, Fondacija „Solidarnost Srbije“ je prerasla prvobitnu ideju iz koje je nastala. Kada to kažemo, ne umanjujemo značaj polazne tačke Utemeljivača  naše Fondacije – brigu o deci bez roditeljskog staranja, naprotiv. Naša briga u ovom trenutku odnosi se na sve kojima je tuđa pomoć potrebna, kako bi imali elementarne uslove za život, povratili samopouzdanje i osetili se ravnopravnim članovima društva.
U današnje vreme, kada su čini se, prave vrednosti deplasirane i zanemarene pod pritiskom neprestane borbe za opstanak, naše ideje rastu i činimo sve da širimo svest o solidarnosti u svim sferama života.
Život je izazov, i u najvećoj meri zavisi od nas samih, ali nekada...potpuno nenadano, dodju trenuci kojima se teško vlada  i život ne bude više u sopstvenim rukama. Tada se više ne postavljaju pitanja da li je moglo drugačije, već je potrebno potražiti i pronaći rešenje problema. A problemi se lakše rešavaju uz podršku i razumevanje.
Pored teške ekonomske situacije, koja već dugo vlada i sa sobom donosi mnoge nedaće, usamljenost je jedan od najvećih problema savremenog čoveka. Razlozi su razni, često i specifični, te bi ih kao takve mogli analizirati. Ali dok se time bave neke druge  strukture, mi smo tu da pružimo nadu, toplu reč, prijateljski osmeh i podelimo suzu, ako zatreba.
I ukratko bismo mogli reći da je naša vizija – sačuvati tradiciju, insistirati na očuvanju osnovne ćelije društva – porodice, podržati iskreni osećaj pripadnosti i zajedništva, dati šansu mladima i deo srca onima od kojih smo najviše i naučili – starima.

 

 

 

 


 

   
Fondacija Solidarnost Srbije, Kolarčeva 9, 11000 Beograd Tel/fax:(+381) 11 2645-458; (+381) 11 2644-351
Copyright 2014 Fondacija Solidarnost Srbije & SUBSYS. All rights reserved.