Akcije u 2018. godini
 


JANUAR

Pomoć porodici Mrašić
1. Prva akcija ove godine bila je u vidu garderobe i sredstava za ličnu higijenu za porodicu Mrašić, izbeglu sa Kosova, bez sopstvenog krova nad glavom i bez sredstava za život, sa jedinim stalnim prihodom u vidu dečijeg dodatka od 2.760,00 dinara.

Pomoć porodici Stojković
2. Komšije petočlane porodice Stojković iz predgrađa Smedereva- Petrija,skrenule su nam  pažnju na izuzetno loše životne uslove u kojima ova porodica živi i koja se izdržava samo od dečijih dodataka, jer roditelji nisu radno sposobni.
Fondacija je uz pomoć svojih suosnivača uspela da im obezbedi osnovne kućne potrepštine u vidu hrane, sredstava za ličnu higijenu i kućnu hemiju.

       

FEBRUAR

Podrška sportistima Ustanove za decu i mlade „Sremčica“
1.U februaru smo potpomogli paraolimpijce iz Ustanove za decu i mlade „Sremčica“ sa deset komada zimskih jakni za ekipno putovanje na svetsko takmičenje u fudbalu i stonom tenisu u Švedskoj- Malme.

Pomoć Stamenković Olgi

2. Putem društvenih mreža Fondacija saznaje za Stamenković Olgu, nepokretnu, bolesnu baku koja živi u veoma lošim materijalnim uslovima, od penzije nedovoljne za normalno funkcionisanje. Donirali smo joj, neophodne, pelene za odrasle.

Donacija Biblioteci grada Beograda  
3. U skladu sa kulturno- obrazovnim ciljevima Fondacije „Solidarnost Srbije“ odlučili smo da upotpunimo bibliotečki fond ograncima Biblioteke grada Beograda i tim povodom im doniramo nekoliko zbirki poezije izdatih od strane naše Fondacije.

Donacija Gerontološkom centru Zemun

4. S obrizom na to da su u ulozi suosnivača godinama u nazad kao dragim prijateljima naše Fondacije, Gerontološkom centru u Zemunu donirali smo fotelje i stolove i tako im delom omogućili lakši radi i bolje funkcionisanje.

Pomoć ljudima na marginama
5. Ljudima koji žive na marginama, oni pored kojih prolazimo svaki dan, a ne obratimo dovoljno pažnje da vidimo koliko im samo sitnice život znače. Mi smo se organizovali, skuvali im čaj i odneli nešto garderobe da bar na trenutak osete toplinu koja im nedostaje u svakom smislu. Za uzvrat dobili smo široke osmehe i najiskrenije hvala, bila nam je to najveća nagrada.
Ovim putem pozivamo sve ljude da nagrade sebe tim osećajem, takođe. Da pored njih zastanu na trenutak i razmisle o tome da li u tom trenutku mogu da pomognu, bilo kako, sitnicom, koja će, budite sigurni- njima dosta značiti.

Donacija „Svratištu za decu ulice“
6. Deca su ono o čemu uvek brinemo najviše, ono što ostaje posle nas, da gradi lepši svet . Trudimo se da kada god možemo, pomognemo najugroženijima, a pre svega njima- deci kojoj je život uskratio zaštitu i ljubav koju su pojedini pronašli u ovoj ustanovi kojoj uvek rado izlazimo u susret.

MART

Donacija Ustanovi „Prihvatilište za odrasla i stara lica“

1. Ustanovi „Prihvatilište za odrasla i stara lica“ dodeljujemo donaciju u vidu nekoliko kesa garderobe. Ljudi iz Prihvatilišta nesebično se staraju o jednoj od grupa stanovništva kojoj je pomoć najpotrebnija, a mi smo tu da pomognemo kada i koliko god možemo.

2. Kao višegodišnji prijatelji, Fond „Humano srce Šapca“ igra ulogu i jednog od suosnivača naše Fondacije kom uvek rado izlazimo u susret. Ka istom cilju, idemo sigurnim koracima, zajedno možemo više. Ovaj put donirali smo im nameštaj u vidu nekoliko fotelja, dušeka, stolova, lavaboa, wc šolja, garnitura za kupatilo.

 


 

   
Fondacija Solidarnost Srbije, Kolarčeva 9, 11000 Beograd Tel/fax:(+381) 11 2645-458; (+381) 11 2644-351
Copyright 2014 Fondacija Solidarnost Srbije & SUBSYS. All rights reserved.